26 Eylül 2015 Cumartesi

SLIDESHARE MARKETING / PAYLAŞILAN SUNULARLA PAZARLAMA

SLIDESHARE MARKETING / PAYLAŞILAN SUNULARLA PAZARLAMA

Sosyal medya araçlarından biri olarak “Slideshare”in gücünden ve imkânlarından pazarlama amaçlı olarak yararlanmak. İçerik Pazarlama uygulamalarından biri olarak da anılır.
Ayda 60 milyon ziyaretçi ve 120 milyon sayfa görüntelemeyle Slideshare 2015 yılında dünyada ençok ziyaret edilen ilk 100 web sayfasından biri olmayı başarmış[1]. Aslında bu site tüketicilerin sıklıkla ziyaret ettiği bir sayfa sayılmazdı. Daha çok uzmanların ve profesyonellerin aralarındaki paylaşımlara dayalı işlerdi. Nitekim,  SlideShere sitesinde en çok kullanılan altı etiket olarak işletme, pazar, trendler, araştırma, sosyal medya ve istatistik başı çekiyordu[2].
Online devrimi insanların satınalma tarzlarını da değiştirdi. Müşteriler birilerinin kendilerine satış yapmasından rahatsızlık duyar oldular ve ihtiyaçlarını, sıkıntılarını kendileri araştırıp, inceleyip uygun kanallardan satınalmaya giriştiler. Bu ortamda firmalar, müşteriler karşısında farkedilebilir ve ulaşılabilir olmak için, muhtemel müşterileriyle çevrimiçi araçlar yoluyla, onların ilgisini çekecek içerikler üretmenin işe yarayacağını farkettiler. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte firmalarda İçerik Pazarlama yeniden önem kazandı. Görsel unsurlarla desteklenmiş, arındırılmış metinlerle zenginleştirilmiş, belli bir uzmanlık konusuna odaklanmış sunular kısa bir sürede milyonlarca ilgilisine SlideShare sayesinde ulaşabilir olmuştu.
Bu yoldan hedef müşterilere ve/veya onları etkileyecek kesimlere ulaşmak, zengin ve çekici içerikler sunmak, sunuların geniş kesimlere yayılmasını kolaylaştırmak ve yeni müşteri adaylarına ulaşmak, yeni iş fırsatları yakalamak mümkün olabilmişti.



[1] Yeni müşteriler bulma amaçlı olarak slideshare’den yararlanma konusunda beş aşamalı bir yaklaşım için bkz.: http://blog.hubspot.com/agency/slideshare-lead-generation-campaign 26.09.2015
[2] Todd Wheatland, The Marketer’s Guide to SlideShare: How to Build Your Brand, Generate Leads & Create Opportunities, 2015. Ücretsiz bir bölüm  için: http://contentmarketinginstitute.com/education/books/the-marketers-guide-to-slideshare/

Hiç yorum yok: