25 Mayıs 2011 Çarşamba

BİR PAZARLAMA DENEYİMİ DAHA... (12)



(Pazarlama Bi' Tanedir: Bir Pazarlamalar Ansiklopedisi kitabı için tanıtım metni yazan ve bu blogda yayınlanmasına onay veren öğrencilerimin yazılarını zaman zaman burada alfabetik sıraylayayınlıyorum.)

Bahar Turan yazmış:

Pazarlama Bi' Tanedir, pazarlama alanında uzmanlaşmak isteyenlerin mutlaka okumaları gereken, ellerinden düşürmeyecekleri Bir Pazarlamalar Ansiklopedisi'dir. Yazarın yıllarını vererek edindiği birikimlerini paylaşmak amacıyla, pazarlamaya gönül verenlere ulaşması için hazırlanmış.
Eser bizlere pazarlamanın neredeyse sonsuzluğunu, hayatın her noktasında farkında olmadan bizleri nasıl etkisi altına aldığını gösteriyor.
Bir moda defilesi gibi, aynı mankenin değişik kıyafetlerle tekrar tekrar karşımıza çıkması gibi, pazarlamanın farklı görünümleri bu kitapla bir bir önümüze konuyor, bizlere gösteriliyor. "Müşterinize Dokunmanın 387 Yolu" başlığını da taşıyan kitap, farkında olmadan bizi etkilemek için hayatımızın her anında bir şekilde karşımıza çıkan bunca pazarlamayı alfabetik sırayla ele alıyor.
Şirketler, daha fazla satmak ve rakiplerinden öne çıkmak için sürekli yeni stratejiler, yaklaşımlar arıyor, deniyorlar. Kitap, geleceğin yöneticileri için bir yol gösterici, sanki bir pusula görevi görüyor. Değişik pazarlamaları okudukça bunlar bir yandan sizi etkiler, değiştirir, farklılaştırırken, bir yandan da sizi, değişik heyecanlara yöneltiyor.
Pazarlama alanında ben de varım diyen herkes bu pazarlamaları okumalı. Bilinen, bildiğiniz doğruların belki de ne kadar yanlış olduğunu, uygulayacağınız yöntemlerin aslında sizden ne kadar uzak olduğunu anlıyorsunuz. Her pazarlama ile, sanki kendinizi kitabın sayfalarından sızıp hayatın merkezine yerleşmiş hissediyorsunuz.
Kitap, şekli ve sunumu ile eğitici bir kitap gibi görünse de içindeki örnekle ile bir roman tadında size her sayfasından farklı bir deneyim sunuyor. Firmaların yaşadıkları deneyimler size bir roman tadında aktarılıyor. Farklı dünyalarda yaşanan pazarlama deneyimleri size yalın ve anlaşılır bir Türkçe ile sunuluyor.
Hayatın her noktasında bir pazarlama var ve bunları bilmek bile insana büyük bir heyecan veriyor ve önemli bir avantaj sağlıyor.
Şimdi, kitabın sayfalarında bir tur atın. Bu sırada okuduklarınıza bakıp, pazarlama benim hayatımda da varmış, diyorsanız, yolun başına gelmişsiniz demektir.
Bu kısa turdan sonra, tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz, elinizden düşürmeyeceğiniz 376 sayfalık bir yolculuk sizi bekliyor olacak.
Bende çok önceleri oluşan bu heyecanın sizlerde de oluşmasını diliyorum.

Bahar Turan

Hiç yorum yok: